Vacature Privacy en data protectie officer in Amsterdam

Beschrijving

Zie er op toe dat DNB persoonsgegevens zorgvuldig verwerkt als privacy en data protectie officer bij DNB.

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Integriteit is voor DNB van groot belang. Door integer gedrag scheppen we vertrouwen; zo wil DNB zorgvuldig omgaan met de persoonsgegevens die zij dagelijks ontvangt. Bij DNB en haar leveranciers worden persoonsgegevens van medewerkers en derden opgeslagen, gebruikt en verwerkt. Als Privacy en data protectie officer zie je er op toe dat DNB deze persoonsgegevens zo zorgvuldig verwerkt als van haar verwacht mag worden. Je werkt samen met alle onderdelen van DNB om de privacybescherming te integreren in de bedrijfsvoering.

Zo doe je dat als privacy en data protectie officer bij DNB

Je hebt een zelfstandige adviserende en coördinerende rol ten aanzien van gegevensbescherming (privacy) binnen DNB. Je bent aanspreekpunt voor alles dat met data protectie en privacy te maken heeft en rapporteert hiervoor aan het afdelingshoofd Compliance & integriteit. Je werkt nauw samen met de Privacy jurist, Functionaris Gegevensbescherming, met de divisies, de compliance officers en de informatiebeveiligingscollega’s. Je ondersteunt de verantwoordelijke disciplines binnen DNB bij het opzetten en implementeren van privacy maatregelen. Je bent verantwoordelijk voor het door ontwikkelen en bewaken van het managementproces voor data protectie en privacy (Plan-Do-Check-Act cyclus) binnen DNB.

Wat ga je precies doen?

  • Ontwikkelen, onderhouden en documenteren van privacy en data protectie beleid en governance.
  • Monitoren van de toepassing en uitvoering van de privacy requirements binnen DNB.
  • Gevraagd en ongevraagd adviseren van en overleggen met de directie over risico’s bij het implementeren van nieuwe processen en het verbeteren van bestaande processen.
  • Het uitdragen van het privacy en data protectie beleid en een passende opleiding-, communicatie- en bewustwordingsaanpak.
  • Uitvoeren en faciliteren van diepgaande privacy impact analyses en privacy by design, waaronder bij uitbesteding van (cloud)diensten.
  • Verantwoordelijk voor het beoordelen en melden van datalekken aan de Autoriteit Persoonsgegevens en zo nodig betrokkenen.
Hier doe je dat

De afdeling Compliance & integriteit (divisie Juridische zaken) speelt een centrale rol bij het bevorderen en waarborgen van de integriteit van DNB. Deze afdeling adviseert de leiding van DNB over het compliance- en integriteitsbeleid. De afdeling draagt er aan bij dat DNB en haar medewerkers handelen vanuit hun professionele verantwoordelijkheid, in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving en interne regels op het gebied van integriteit. Het Privacy Office, inclusief de Functionaris Gegevensbescherming rapporten aan het afdelingshoofd Compliance & Integriteit. FG brengt tevens verslag uit aan de directie.  

Je bent onderdeel van een team van professionals met diverse achtergronden (o.a. bedrijfseconomisch, juridisch, organisatiekunde, audit, informatietechnologie, administratief, psychologie). In het team heerst een informele en open werksfeer. Er wordt veel samengewerkt met andere onderdelen van JuZa en het primaire en interne bedrijf van DNB. In deze professionele, collegiale werkomgeving met een hoogwaardige dienstverlening is aandacht en ruimte voor het volgen van opleidingen, persoonlijke ontwikkeling en uitwisseling van kennis, bijvoorbeeld via “training on the job”.

Normaal gesproken werk je vanuit ons kantoor in Amsterdam. In de huidige maatschappelijke situatie werkt het overgrote deel van onze medewerkers vanuit huis. DNB zorgt ervoor dat je dit uitstekend kan doen. Denk aan laptop, telefoon en thuiswerkplekinrichting. Zodra de situatie het toelaat hopen we iedereen weer regelmatig op kantoor te verwelkomen!

Dit breng je mee

Als een echte teamplayer wil en kan je verder kijken dan jouw eigen specialisme. En kun je bruggen slaan tussen de verschillende afdelingen. Jij zet jouw deskundigheid in om anderen te motiveren en te coachen. Je bent in staat om op alle niveaus van de organisatie te communiceren. Je werkt gestructureerd en hebt goede adviesvaardigheden. Je bent juridisch onderlegd en maakt moeiteloos de vertaling van theorie naar de praktijk. Snel schakelen is voor jou geen probleem.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

  • Je hebt een relevante afgeronde WO opleiding, bij voorkeur Nederlands Recht.
  • Certificeringen als Data Protection Officer of op het gebied van privacy en data protectie zijn een pre.
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring, waarvan 3 jaar op het gebied van privacy & data protectie.
  • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving.
  • Je hebt ervaring en kennis op het gebied van risicomanagement, data processing en informatiebeveiliging.
Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek - 32 uur kan ook - met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

  • Een salaris van minimaal € 4.000,-- en maximaal € 6.200,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
  • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
  • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,39%.
  • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
  • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
  • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 8 of 9 uur te werken.

Extra informatie

Status
Open
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Fulltime (startersfunctie)
Gepubliceerd op
28-05-2021

Amsterdam | Financieel / Accountancy | Fulltime (startersfunctie)

Solliciteer direct

Deel deze vacature

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.