IT Blog

Let’s face it, jij kan niet meer leven zonder informatietechnologie. Bijna niemand kan dat nog. En waar je tegenwoordig ook niet meer aan kan ontsnappen zijn reclames voor IT-traineeships. Tussen de Insta stories van je vrienden, op grote reclameborden op het station en op de kleine reclameborden op de wc in de kroeg waar je het liefst je pilsjes doet. Je laten omscholen tot IT’er was nog nooit zo populair. Wat de IT zo aantrekkelijk maakt, dat lees je hier.

Hip en happening

Innovatie is het sleutelwoord in de IT. Door te werken aan steeds snellere en slimmere oplossingen voor bedrijven en consumenten, blijf je met een baan in de IT-sector makkelijk op de hoogte van wat de next big thing wordt op het gebied van technologie. 

Verschillende functies en richtingen

Informatietechnologie is bijna overal in terug te vinden. We genereren en consumeren allemaal gigantisch veel data en informatie. Dit moet allemaal in goede banen geleid worden. IT’ers houden zich daarom onder meer bezig met ontwikkelen, beveiligen, voorspellen, vormgeven en testen. Hierdoor heb je binnen de IT veel onderdelen om je in te specialiseren. Door bij de basis te beginnen, merk je vanzelf welke onderdelen je goed liggen en waar jij je op wil focussen. Bijvoorbeeld software ontwikkelen, data science, web programmeren, cyber security, netwerkbeheer of meer een consultancy rol. 

Zelf doen

Of je nu voor je werk, studie of voor je eigen vermaak gebruik maakt van digitale media en systemen, als gebruiker kan je vast een hele lijst ergernissen of verbeterpunten noemen. Als je interesse hebt in de werking van deze systemen, waarom zou je het verbeteren dan aan anderen overlaten als je het tegen een leuk salaris ook zelf kan gaan doen?

Ontwikkelingsmogelijkheden

De functies binnen de IT zijn talrijk en door constante ontwikkeling, komen er alleen maar meer bij. Veel ruimte om door te groeien, dus! En doordat technologie nooit stil staat, blijf je altijd nieuwe dingen leren. Ben jij iemand die zichzelf graag uitdaagt en zich wil blijven ontwikkelen, dan zou een baan in de IT wel eens wat voor jou kunnen zijn.

Krappe arbeidsmarkt

Je bent heel hard nodig! Er is een groot tekort aan IT-personeel. Kiezen voor een overstap naar de IT kan daarom veel deuren voor je openen op de arbeidsmarkt. De banen die er zijn, hebben een prettig inkomen en zelfs voor omscholingstrajecten ontvang je een keurig salaris. Door de krappe arbeidsmarkt zijn bedrijven bereid om te investeren in medewerkers waar ze potentie in zien. Dus als je de overstap naar IT overweegt, is dit het moment!Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.