IT Blog

Omdat de manier waarop we ons leven leiden het afgelopen jaar ingrijpend is veranderd, zien steeds meer mensen zich genoodzaakt thuis te werken. Maar wanneer de wereld weer open gaat en mensen weer aan het werk gaan, worden veel bedrijven en werknemers geconfronteerd met een essentiële vraag: moeten we thuis blijven werken? Ontdek hier de unieke voordelen van waarom je moet overwegen om online te werken. 

 

Het bespaart geld en tijd

Natuurlijk zal je een onmiddellijk verschil merken op je bankrekening. Eerst en vooral, hoef je geen benzine meer te betalen om van en naar het werk te gaan (wat ook goed is voor het milieu). Woon-werkverkeer kan een hele klus zijn. Of het nu een treinrit van twee uur, een autorit van een uur of een wandeling van 20 minuten is, het kost tijd van je dag die je niet meer terugkrijgt. In plaats van vast te zitten in het verkeer of in een treinwagon, kan je, als je thuis werkt, binnen een paar minuten na het wakker worden aan je bureau (of de keukentafel) zitten en klaar zijn om te werken. Je kan desnoods nog wat lichaamsbeweging doen voordat je aan je karweitjes begint. 

En dan hebben we het nog niet eens over de tijd die het kost om je 's ochtends aan te kleden. Daarom vind je naast je rit naar je werk, ook voordelen op andere gebieden, zoals bijvoorbeeld gepaste kledij dragen. Als een pak en gepoetste schoenen niet jouw stijl zijn, hoef je jezelf er ook niet toe te zetten. Vanaf nu hoef je geen aparte outfits meer te kopen voor werk en de rest van je leven! Daarnaast behoren te dure lunchpakketten tot het verleden. Je vermijdt ook de verleiding van ongezonde automaten. In plaats daarvan kan je jouw favoriete maaltijd in de privacy van je eigen huis maken. Vervolgens, vergroot je je ecologische voetafdruk of je nu met de auto of het openbaar vervoer naar je werk komt. Thuiswerken sluit deze mogelijkheid automatisch uit.

online geld verdienen

Je kan overal werken

Misschien heb je in het begin niet de financiële middelen om naar de tropen te verhuizen of naar Europa te gaan. Maar je hoeft niet lang te wachten om de vaardigheden te leren die je nodig hebt om te werken waar je maar wilt. Wat zou je ervan vinden om naar een ongewone locatie in een ander land te reizen? Of misschien wil je gewoon vrij zijn om in je eigen tuin op ontdekkingstocht te gaan. Die mogelijkheid heb je als je een laptop-lifestyle leeft. Een andere interessante eigenschap van online werken is dat je zelf de sfeer van je werkplek mag bepalen! Het enige wat je nodig hebt is een goede computer en een betrouwbare internetverbinding. Dus, als je een hekel hebt aan achter een bureau te zitten, waarom breng je de dag dan niet door in je favoriete koffiehuis of voor een knapperend haardvuur? Of waarom niet ontspannen werken  in een hangmat die wiegt in de wind! Indien je toch liever achter je eigen bureau werkt, wens je misschien omringd te zijn door planten of moet je werkruimte een bepaalde temperatuur hebben. Misschien werk je het beste als je op de bank zit met je laptop op je schoot. Kantooromgevingen, met name gedeelde kantoorruimten, kunnen grotere beperkingen hebben op wat je wel en niet kan doen. Bovendien, als je geld uitgeeft aan het verfraaien van een gehuurd pand en vervolgens moet verhuizen, ben je zowel tijd als geld kwijt. Als het op werkvoorkeuren aankomt, biedt thuis zijn je veel speelruimte. 

online geld verdienen

Je kan meer leren en onafhankelijker worden

Omdat je geen collega's of een technisch team in de buurt hebt, zal je merken dat je je eigen oplossingen kan zoeken en meer proactief kan zijn om zelf te vinden wat je nodig hebt. Natuurlijk kan je nog steeds vragen stellen en hulp krijgen indien nodig, maar meestal volstaat een zoektocht op Google, een gratis gids of een bezoek aan de wiki van je bedrijf. Je zal ook bepaalde talenten verwerven, gewoon omdat je die nodig hebt om doeltreffend op afstand te werken. Als je bijvoorbeeld een tijdje op afstand hebt gewerkt, zal je ongetwijfeld merken dat je preciezere en beknoptere e-mails produceert en uit noodzaak beter op de verschillende schema's van je team let. Geen slechte vaardigheden om te hebben! Er zijn veel grote dromen nodig om een internetbedrijf te beginnen. Online geld verdienen vergt ook wat strategisch denkwerk en harde inspanning. Maar uiteindelijk zal je een manier van leven hebben ontwikkeld die je tijd, geld en onnodige drama's bespaart. En je zal eindelijk in staat zijn om je leven te leiden op jouw manier, elke dag!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.