IT Blog

Wat vandaag normaal is, kan morgen weer anders zijn. De technologie verandert continu en er zijn ontzettend veel technologische trends en tools die invloed hebben. Zo is te zien dat trends zoals Artificial Intelligence (AI) de toekomst hebben en veel invloed hebben op ons leven. Werkzaamheden die simpel en eentonig van aard zijn, worden door grote bedrijven al flink geautomatiseerd en zelfs gerobotiseerd. Ook worden taken geautomatiseerd waardoor sommige banen zullen verdwijnen en andere banen zullen ontstaan. Bij deze nieuwe banen zullen ook nieuwe skills worden vereist die anders zijn dan de traditionele banen die we gewend zijn. In deze blog hebben wij voor jou de belangrijkste soft en hard skills op een rijtje gezet die je in de toekomst nodig hebt zodat jij klaar bent voor de toekomst!

Soft skills

Soft skills zijn persoonlijke, emotionele, sociale en intellectuele vaardigheden. Niet iedereen beschikt over de juiste soft skills. Door middel van soft skills kunnen mensen zich onderscheiden van de rest. Werkgevers zoeken tegenwoordig steeds meer naar kandidaten met een specifieke soft skill, omdat het voor hen makkelijker is om een kandidaat te trainen in een bepaalde hard skill. De volgende 4 soft skills die je nodig hebt zijn:

 

  1. Emotional resilience. In de toekomst moet men zich steeds vaker aanpassen aan snel veranderende situaties. Daarom moeten zij flexibel zijn en zich kunnen instellen op stressvolle ontwikkelingen.

 

  1. Emotionele intelligentie. Bij Emotionele Intelligentie (EQ) gaat het hoe je omgaat met jouw emoties en die van anderen, hoe je reageert op bepaalde situaties en of je kunt inleven in een ander. Als je grip hebt op je eigen emotie zal dit helpen om rustig te blijven en rationeel te kunnen nadenken over de juiste beslissing bij elke soort situatie. Emotionele intelligentie zal bijdragen aan de betrokkenheid en het vertrouwen binnen je werknemers. Achterhaal wat de intrinsieke motivatie is van je werknemers en over welke capaciteiten ze beschikken. Wanneer je over deze kennis beschikt, zal er een betere samenwerking ontstaan en daarmee ook betere resultaten.

 

  1. Kritisch denkvermogen. Bij een kritisch denkvermogen gaat het om zelfstandig en onafhankelijk informatie te analyseren en beoordelen om tot de juiste beslissing te komen. Deze wereld verandert continu en er is complexiteit met een overvloed aan informatie. Door kritisch te denken geeft het een grip in de situatie om overzicht te houden. Robots kunnen data leveren, maar niet goed omgaan met plotselinge veranderingen. Het is daarom van belang dat men kritisch blijft nadenken en kan inspelen op dit soort situaties.

 

Hard skills 

De soft skills die genoemd zijn hebben voornamelijk te maken met persoonlijke vaardigheden, het gedrag en denkvermogen. Hard skills zijn vaardigheden die meetbaar, functioneel of technisch van aard zijn. Steeds meer organisaties kijken naar soft skills, maar dat betekent niet dat hard skills minder belangrijk zijn geworden. Uit het onderzoek van LinkedIn kwamen de volgende hard skills naar voren waar veel vraag naar is in verhouding tot het aanbod:

  1. Blockchain. Steeds meer bedrijven zien de voordelen in van blockchain en willen hier gebruik van maken. Blockchain wordt gebruik gemaakt om data op een veilig en betrouwbare manier op te slaan op het internet. Denk hierbij aan contracten, geldtransacties of eigendomsbewijzen. 

 

  1. Cloud computing. Via het internet (‘de cloud’) zijn een groep van computers, servers, opslag, databases, netwerkfuncties, software, analysefuncties en intelligentie verbonden met elkaar. Organisaties hebben behoefte aan medewerkers met deze hard skill, omdat zij kunnen helpen bij het aansturen van design, het ontwerp, de technische architectuur en het leveren van cloudsystemen.

 

  1. Analytical reasoning. Elk bedrijf is op zoek naar analisten die eindeloos veel gegevens kunnen verzamelen. De analisten kunnen aan de hand van deze gegevens bepalen wat informatie is en deze omzetten in kennis. Hierbij moet je denken aan een analyse over de doelgroep om meer inzicht te krijgen en te begrijpen hoe je het beste kan inspelen op hun behoeften. 

 

  1. Artificial intelligence. Bedrijven willen graag Artificial intelligence (AI) invoeren. Het algoritme wordt steeds slimmer en herkent op den duur zelfstandige patronen. Met behulp van AI kunnen bedrijven data-gedreven beslissingen te nemen aan de hand van feiten. 

 

  1. UX design. User Experience (UX) design is gericht op de gebruikservaring van de klant. Diegene houdt zich bezig met het optimaliseren van de verwachtingen en wensen van de gebruikers voor een optimale digitale beleving. Wanneer een bedrijf een goede UXdesign heeft verhoogd het voor bedrijven de kans op conversie, de vindbaarheid van de organisatie en de klanttevredenheid. 

 

  1. Business analyses Business analyses identificeert, analyseert en vertaalt de behoeftes van de business naar bruikbare oplossingen. Een Business analist (BA) staat midden in de organisatie en is in staat om de brug te slaan tussen business en IT. Een business analist heeft veel kennis op verschillende gebieden en is in staat draagvlak voor veranderen te creëren binnen de organisatie.

 

Werk aan je skills

Werken aan je skills kan op verschillende manieren. Allereerst is het belangrijk om te weten waar je aan wilt werken. Soft skills zijn moeilijker te trainen dan hard skills. Toch zijn er verschillende manieren. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld taken bedenken die bij de vacature passen waarin de kandidaten kunnen werken aan hun communicatieve vaardigheden. 

Ook kun je meer verantwoordelijkheid vragen, zodat je kan werken aan je zelfstandigheid en het oplossen van problemen. Bedrijven die soft skills-trainingen aanbieden, melden positieve effecten op hun medewerkers, waaronder een hogere productiviteit en betere resultaten. Naarmate de skills veranderen, is het van belang dat bedrijven hierop inspelen. Ook is het belangrijk om de medewerkers te belonen die werken aan hun skills. Op deze manier blijven ze gemotiveerd. Aangezien er veel vraag is naar de populaire skills, is het opleiden van de huidige medewerkers niet altijd voldoende. Het is ook cruciaal om te zorgen dat nieuw talent over deze skills beschikken. Zo ben jij goed voorbereid op de toekomst! 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.