IT Blog

De kans is groot dat je ooit al eens van de ontwikkelingen in de IT branche hebt gehoord. Het is dan ook algemeen bekend dat deze ontwikkelingen razendsnel gaan. Dit heeft voornamelijk te maken met alle verschillende innovaties die de laatste jaren plaatsvinden. Door deze innovaties is er ontzettend veel mogelijk in de IT branche. Helaas is nog niet voor iedereen helemaal duidelijk wat de IT branche nou eigenlijk is en welke bedrijven er onder de IT branche vallen. Dit is natuurlijk niets om je voor te schamen, je bent namelijk niet de enige! Om iedereen toch een beeld te geven krijg je in dit artikel een aantal voorbeelden van wat er mogelijk is in deze specifieke branche.

 

De impact van het internet

Sinds een aantal jaar groeit de IT branche enorm. Dit komt dus doordat er steeds meer mensen zijn die de diensten en materialen van deze branche gebruiken. Eén van deze groeifactoren, is het feit dat we steeds meer digitaal doen. Het gevolg hiervan is dan ook dat er meer gebruik gemaakt wordt van alle diensten op het internet en social media. Dit doen we niet alleen meer op computers en laptops, maar steeds vaker via ons smartphone. 

 

Dat smartphones steeds geavanceerder worden hebben we allemaal gemerkt. De processors zijn bijna net zo krachtig als je computer en je hebt geen aparte camera meer nodig om prachtige foto’s te maken. Ook gaat de batterij gerust de hele dag mee. Al deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat een telefoon steeds ingewikkelder wordt om te repareren. Waar je voorheen prima zelf een scherm kon vervangen, is er voor het repareren van je Iphone 8 scherm al specifieke technische kennis nodig. Dit biedt kansen voor mensen die zich specifiek op het repareren van telefoons en andere technische apparaten willen richten. 

 

Maar niet alleen voor de hardware zijn er mensen nodig om ervoor te zorgen dat je online kunt blijven. Ook achter de schermen zijn veel beroepen die hier een bijdrage aan leveren. Denk bijvoorbeeld aan software ontwikkelaars en systeembeheerders, die ervoor zorgen dat de processen online in werking worden gezet en soepel verlopen. Bij een webshop is het grootste deel van de omzet afhankelijk van de website. Als er dan een storing plaatsvindt waardoor de webshop niet meer werkt kan dat duizenden euro’s kosten. Gelukkig kan een systeembeheerder dan direct een oplossing bedenken zodat de schade beperkt blijft. 

 

Dit zijn slechts twee voorbeelden van mogelijkheden in de IT branche. Zo zie je maar weer dat de ontwikkeling van het internet invloed heeft op alle facetten binnen de IT branche.

 

Het belang van IT voor de maatschappij

Helaas staan erg veel mensen er niet bij stil dat de IT branche ontzettend belangrijk is voor Nederland. Een steeds groter deel van ons leven speelt zich digitaal af, of wordt door digitale ontwikkelingen gefaciliteerd. Dat het allemaal werkt is bijna vanzelfsprekend. In het voorbeeld van de webshop blijft de schade redelijk beperkt. Maar wat als er een storing is bij de hulpdiensten? Dat kan mensenlevens kosten. IT’ers zijn daarom van groot belang binnen de maatschappij. Niet voor niets zijn er daarom vele bedrijven op zoek naar een IT stagiair(e). Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.