IT Blog

Werken binnen de IT-sector is populair! Al jaren is de vraag naar vakkundig personeel binnen deze sector veel groter dan het aanbod. Het maakt dat veel bedrijven genoodzaakt zijn tot een externe consultant inhuren, in plaats van het blijvend aannemen hiervan. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden die je hebt wanneer je een baan binnen de IT overweegt. Ook vertellen we je meer over de verschillende soorten functies, opleidingen en ontdek je wat bij jou past.

werken in it-sector

Verschillende soorten functies binnen de IT 

Wanneer je kiest voor een baan binnen de IT kun je diverse kanten op. Denk aan het verschil tussen een ontwikkelaar en bijvoorbeeld een QlikView consultant. Ze zijn allebei hard nodig om de IT binnen een organisatie draaiende te houden en verder te verbeteren. Maar welke richting past eigenlijk bij jou? Het is vaak ook afhankelijk van de opleiding die je gevolgd hebt, welke vacatures in de IT geschikt voor je zijn. Heb je informatica gestudeerd, of koos je voor een opleiding in de business & IT alignment? Welke studie je ook gevolgd hebt, in de IT-sector vind je genoeg aanbod in vacatures.

Aan de slag als ontwikkelaar 

Iemand die een opleiding als informaticus heeft afgerond, zal in veel gevallen aan de slag gaan als ontwikkelaar. Dagenlang coderen, om een applicatie of systeem steeds iets verder af te ronden. Uiteindelijk heb je een prachtige applicatie, app of systeem zelf ontwikkeld die weer breed ingezet kan worden. Bij het werk van een ontwikkelaar komt veel kijken. Niet alleen moet je kennis hebben over de taal waarin een programma geschreven wordt. Ook is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de verschillende soorten projectmethodes. Denk aan het verschil tussen agile en waterval. De agile projectmethode is ontwikkeld om een hoge werkdruk, onhaalbare deadlines en overige problemen te voorkomen. Bij de waterval projectmethode worden de diverse fasen van de ontwikkeling vloeiend naar beneden uitgevoerd, stap voor stap worden de taken opgevoerd. Een voordeel van deze methode is dat de taken duidelijk en gestructureerd zijn voor alle leden in de projectgroep. Werk je alleen aan een project? Dan is de watervalmethode een fijne manier. Werk je met tijdsdruk of voor een baas dan is de agile methode aan te raden.

werken in it-sector

Consultant in de wereld van IT 

Sta je liever wat dichterbij een klant? In dat geval kan het werk van een consultant interessant zijn. Werk bijvoorbeeld als QlikView consultant, waarbij je een bedrijf helpt om meer uit data te halen. Vind je het interessant om data te verzamelen, te analyseren en te visualiseren voor een organisatie? Ga dan als Business Intellligence consultant aan de slag. Een Business Intelligence consultant is specialist op het gebied van verbanden leggen tussen verschillende data. Houd jij meer van de technische kant en vind je het leuk om rapporten te maken? Als SSRS consultant werk je met verschillende tools waarmee je data verzameld in een rapport. Ook kan het werk van een consultant in de IT gericht zijn op het verbeteren van de toepassingen van IT binnen de organisatie. 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.

Zoeken door blog-artikelen

Categorie├źn