IT Blog

Om te kijken naar de IT banen van de toekomst kijken we naar verschillende toekomstbestendige IT-vakgebieden. Ben je geïnteresseerd in IT of wil je in de toekomst aan de slag in de IT sector via bijvoorbeeld een uitzendbureau in Leiden? Lees dan in dit artikel wat de toekomstbestendige IT-vakgebieden zijn. Zo weet jij welke vakgebieden je misschien beter achter je kunt laten en op welke technologieën jij je moet richten om zo toekomstbestendig mogelijk te zijn.

IT security

Datalekken en cyberaanvallen staan bovenaan alle lijstjes met risico’s die bestuurders nu al zien en vaak veel zorgen baren. Er wordt al veel geëxperimenteerd met blockchaintechnologie. De aanblijvende vraag naar securityspecialisten op IT-gebied is wellicht te koppelen aan de opkomst van deze technologie. Dat komt omdat dit gepaard gaat met veel data. Daarnaast zorgt het implementeren van nieuwe technologieën bijna altijd wel voor kwetsbaarheden. Dit is dan ook een van de redenen dat beveiliging een van de grootste risicofactoren. Een bedrijf of organisatie kan zich niet veroorloven dat hackers toegang krijgen tot klantgegevens.

Bovendien willen steeds meer organisaties digitale transformaties ondergaan en wordt de nadruk meer gelegd op technologie. Vooral de opkomst van Internet of Things, kunstmatige intelligentie en big data wordt technologie zeer belangrijk.

Data

Data is belangrijk en het belang blijft groeien. Dit hangt samen met onder andere het Internet of Things, machine learning en de inzet van AI (artificial intelligence). De grootste uitdaging ligt in het managen en inzetten van de verzamelde data. Het is belangrijk om de verzamelde data zo snel mogelijk in te zetten. Dit komt omdat gegenereerde data doorgaans maar voor een korte periode relevant is. Er blijft namelijk maar data binnenkomen. Om de data actiegericht in te zetten is het belangrijk om algoritmes op te zetten om analyses op de data los te laten. Doordat het belang van data blijft groeien, is de vraag naar IT-professionals met sterk analytische skills groeiende en dat zal maar blijven groeien.

Web development

Natuurlijk is web development niet alleen een baan van de toekomst maar ook van het heden. Web developers maken websites en webshops voor bedrijven. En dan gaat het vooral om het technische aspect en niet om het design. Hier zijn vaak andere mensen voor. Het is dus verstandig om programmeertalen te kennen en goed te beheersen. De meest populaire programmeertalen zijn onder andere Java en JavaScript. Zo kun jij altijd websites en -shops maken en verbeteren. Op het gebied van banen zijn er veel mogelijkheden. Ga je bij een grote organisatie aan de slag om hun website te verbeteren? Ga je als ZZP’er websites maken of kies je ervoor om te gaan werken bij een bureau dat gespecialiseerd is in het maken van websites en webshops? Er zijn vele keuzes die je kunt maken.

Omdat alle ontwikkelingen zeer snel gaan en bedrijven zeer graag het tempo bij willen blijven is het belangrijk om goed te blijven ontwikkelen. Zo ben jij een meerwaarde van de huidige bedrijven en de bedrijven van de toekomst. Houd daarom ook altijd de laatste trends bij in jouw vakgebied en zorg dat je hier zoveel mogelijk over weet. Dit zorgt ervoor dat je een meerwaarde voor jezelf creëert en dat de werkgever ziet dat jij belangrijk bent en verantwoordelijkheid neemt door op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.