IT Blog

Wil je jouw werkomgeving van je thuiskantoor of kantoor professionaliseren? Dan zijn er verschillende stappen die je kunt ondernemen. Natuurlijk is het belangrijk dat je de juiste computer spullen hebt maar een goed bureau en een goede bureaustoel zijn essentieel voor het volhouden lange werkdagen thuis en op kantoor. Hieronder lees je hoe je eenvoudig je werkomgeving kunt professionaliseren!

Laptop en computerscherm

Heel belangrijk voor je werkomgeving is het hebben van een juiste laptop met monitor voor meer efficiëntie. Natuurlijk hoeft dit niet per se een nieuwe laptop te zijn. Refurbished laptops zijn tegenwoordig bijna net zo goed als nieuwe laptops. Werkt jouw bedrijf met een cloud desktop hoef je ook helemaal geen op en top laptop te hebben. Dan werk je eenvoudig via de cloud op de server van je werk. Het fijne van zo’n cloud desktop is dat je vanaf alle plekken met internet toegang hebt tot jouw bestanden en programma’s. Om efficiënt te werken is het verstandig om ook een extra scherm te hebben. Met zo’n monitor heb je twee beeldschermen waardoor je meer open kunt hebben. Aangevuld met een los toetsenbord en muis is het helemaal klaar. Zo hoef je niet onhandig op je laptop te typen.

Het juiste bureau en bureaustoel

Een juist bureau is heel fijn om te hebben. Wat steeds vaker terugkomt op werkplekken zijn zit-sta bureaus. Hiermee kun je eenvoudig de hoogte bepalen en kun je een gedeelte van de werkdag achter je bureau staan. Er zijn verschillende onderzoeken geweest die laten zien dat de hele dag zitten niet goed is. Daarom zijn de zit-sta bureaus ontwikkeld. Veel van dit type bureaus zijn elektrisch zodat je al helemaal eenvoudig kunt wisselen tussen zitten en staan. Maar als je dan achter je bureau zit, is het belangrijk dat je op een goede stoel zit. Er zijn veel stoelen die ‘ergonomisch’ zijn. Deze ondersteunen goed in de onderrug en rug en zorgen dat je de juiste houding aanhoudt. Heb je dit niet, dan kan je sneller blessures krijgen waardoor je verder van huis bent. Zeker met de lange thuiswerkdagen is het verstandig om te investeren in goede spullen. Zo houd je de dagen beter vol en krijg je minder snel last van nek- of rugklachten.

Werkomgeving professionaliseren

Met een refurbished laptop met monitor of een cloud desktop op een goed bureau terwijl je op een ergonomische bureaustoel zit is het beste. Zo kun je je werkdagen langer volhouden zonder dat je last krijgt van blessures of andere klachten. Zeker als je gaat voor een ergonomische bureaustoel zorg je ervoor dat je goed achter je bureau zit. Het nadeel is wel dat dit soort stoelen een hoger prijskaartje hebben. Maar wellicht kan je wat met je werkgever regelen. Heb je op je werkplek wel een goede bureaustoel of monitor? Kijk wat je met je werkgever kan afspreken of je deze spullen kunt ophalen en thuis kunt gebruiken zolang dit nodig is. Hierdoor kun je jouw werkomgeving gratis professionaliseren met de spullen waarmee je gewend bent om te werken, ideaal toch?

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.