IT Blog

Tegenwoordig wordt er hoofdzakelijk gewerkt met een pc of laptop, maar dit betekent niet dat een iPad geen goede toevoeging kan zijn. Het hangt natuurlijk voor een groot deel af van het werk dat je doet, maar binnen verschillende vakgebieden kan een Apple iPad goed worden gebruikt. Het kan in sommige gevallen zelfs een alternatief zijn voor een laptop. We vertellen je graag meer waarom en hoe een tablet zakelijk kan worden gebruikt. 

iPad delen met meerdere gebruikers

Ben je de eigenaar van een nieuw bedrijf en wil je graag iets meer digitaliseren? Dan is het een mogelijkheid om voor iedere werknemer een nieuwe tablet, laptop of pc aan te schaffen. Dit kan echter een grote investering zijn. Wist je dat je een iPad heel goed met meerdere gebruikers kan delen? Dankzij Shared iPad for Business worden gebruikersgegevens in de iCloud opgeslagen en eenvoudig en snel geladen wanneer de gebruiker inlogt met zijn of haar Apple ID. De tablet kan dus ieder moment van de dag door een ander persoon worden gebruikt. Ideaal voor als je het toestel voor specifieke doeleinden wilt gebruiken. Bovendien kan iedereen de iPad personaliseren naar zijn of haar eigen wensen en behoeften, zonder dat dit veel opslagruimte kost. De gegevens van de meest recente gebruikers worden opgeslagen in het cachegeheugen, zo kun je snel en gemakkelijk wisselen van profiel. Handig, toch?  

zakelijk

Tegelijkertijd met meerdere mensen werken

Werk je regelmatig tegelijkertijd aan hetzelfde bestand met collega’s? Op de iPad kun je gemakkelijk met meerdere gebruikers een bestand, spreadsheet of ander document bewerken via iCloud Collaboration. Dit programma is geïntegreerd met diverse apps, zoals Pages, Numbers en Keynote die je nu misschien al gebruikt. Bovendien kun je iCloud Collaboration niet alleen op de tablet gebruiken, maar het wordt ook ondersteund door iPhone, Mac en pc. Vergeet alleen niet een wachtwoord in te stellen voor het document waar je in werkt. Je wilt natuurlijk niet dat vertrouwde bedrijfsinformatie in verkeerde handen valt. 

zakelijk

Zakelijk een iPad huren

We leven tegenwoordig in een digitale wereld, het is dan ook belangrijk dat elektronica toegangbaar is voor iedereen. Wist je dat het mogelijk is om een tablet te huren? Of het nu voor zakelijk of particulier gebruik is, een iPad huren biedt verschillende voordelen. Je hoeft de benodigde hardware niet meer nieuw aan te schaffen, maar je sluit eenvoudig en snel een contract af met start- en einddatum. Natuurlijk zorgt het desbetreffende huurbedrijf voor alle bijbehorende service, zoals installatie, beheer en eventuele reparatie. Tijdens het huren kun je dus niet alleen rekenen op goede service, ook beschik je over de nieuwste en beste kwaliteit apparatuur. Er zijn diverse bedrijven die iPads te huur aanbieden voor een goede prijs. 

Verhoog de productiviteit met handige accessoires

Werk je in deze periode veel thuis? Dan weet je vast ook dat je productiviteit een stuk omlaag kan gaan als je niet over de juiste middelen beschikt. Door het kleine formaat van de iPad kun je het toestel overal gebruiken. Als je toch de deur uit moet, kun je de tablet gemakkelijk meenemen, maar ook binnenshuis verplaats je makkelijk en snel. Schaf daarnaast een aantal handige accessoires aan om de productiviteit te verhogen. Denk hierbij aan een draadloos toetsenbord en/of muis. Deze kun je via bluetooth aan je iPad koppelen en vervolgens typ je comfortabel en snel e-mails en verslagen. 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.