IT Blog

We leven tegenwoordig in een digitale samenleving, het wordt dan ook steeds belangrijker dat ondernemingen beschikken over de juiste digitale middelen. Maar is het nu beter om IT-apparatuur te kopen of te huren? Het huren van computers, laptops en andere apparatuur brengt een aantal grote voordelen met zich mee. Zo beschik je altijd over de nieuwste en snelste middelen en kun je rekenen op de allerbeste service. 

Altijd up-to-date met gehuurde IT-apparatuur

Ben je enigszins op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen? Dan weet je waarschijnlijk ook dat trends op het gebied van digitalisering ontzettend snel ontwikkelen. Het kan dan ook lastig zijn om dit tempo in je onderneming bij te houden. Door het huren van IT-apparatuur beschik je altijd over de nieuwste laptops, pc’s en andere toestellen. Het verhuurbedrijf zorgt er namelijk voor dat je het nieuwste van het nieuwste kunt gebruiken. Bovendien kun je na afloop van je huurtermijn andere apparatuur kiezen en op deze manier geniet je altijd van de nieuwste en snelste toestellen. 

Wil je een laptop huren? Zorg er dan voor dat je bijpassende software kiest. Denk hierbij aan programma’s als Office Professional, zodat je zonder problemen professionele verslagen kunt maken. Bij diverse bedrijven kun je zowel hardware als software huren. Dit wordt van tevoren geïnstalleerd, zodat jij niet te maken krijgt met vervelende installaties. 

it apparatuur

Alle kosten op een rijtje

Het aanschaffen van nieuwe IT-apparatuur kan een grote investering zijn. Als je apparatuur gaat huren, weet je op voorhand hoeveel een bepaald toestel je gaat kosten. Op deze manier kun je je budget beter verdelen en beheren. Houd er echter wel rekening mee dat je een huurprijs betaalt, hier zitten ook service- en reparatiekosten bij in. Het aanschaffen van nieuwe apparatuur is in veel gevallen goedkoper, maar we snappen dat dit niet altijd binnen het huidige budget past. Daarnaast zul je eventuele reparaties zelf moeten betalen. 

it apparatuur

Houd de concurrentie in bedwang

Het slim gebruiken van technologie kan zorgen voor een groot concurrentievoordeel. Kleine bedrijven hebben vaak niet de middelen om moderne technologische hulpmiddelen in te zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan automatische telefoonsystemen of geavanceerde chatfuncties. Om deze middelen te gebruiken, betaal je in het algemeen een hoge prijs. Dankzij het huren van IT-apparatuur kun je er toch gebruik van maken, zonder de hoofdprijs te betalen. Zo creëer je niet alleen een concurrentievoordeel, maar wordt het werk ook nog eens gemakkelijker. 

Nadelen van IT-apparatuur huren

Het huren van IT-apparatuur biedt diverse kansen, maar er zijn ook een aantal nadelen aan verbonden.

 

  • Meer betalen op lange termijn

 

De kosten van IT-apparatuur huren kunnen op lange termijn hoog oplopen. Je krijgt er echter veel voor terug. Zo worden installatie- en reparatiekosten automatisch opgenomen in de huurprijs per maand. 

 

  • Betalen tot het einde van de termijn

 

Als je apparatuur gaat huren, krijg je te maken met huurvoorwaarden. Lees deze van tevoren goed door. Het kan namelijk zo zijn dat je aanhoudend moet betalen tot het einde van de opgestelde termijn, ook als je het apparaat niet meer in gebruik hebt. 

Het is belangrijk dat je de mogelijkheden op een rij zet en kijkt wat het beste bij jou en jouw bedrijf past. Als je niet in een keer een grote uitgave wilt/kunt maken en altijd met de nieuwste toestellen wilt werken, kan het beter zijn om IT-apparatuur te huren. 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.