IT Blog

Zie je door alle mails de mailbox niet meer? Een overvolle mailbox is een veelvoorkomend probleem geworden. Want zeg nu eens eerlijk: hoeveel ongeopende mailtjes heb jij in je inbox staan? Deze mailtjes zorgen niet alleen voor onduidelijkheid, maar ook maakt het de kans een stuk groter dat jij dat ene belangrijke mailtje over het hoofd ziet. Maar waar moet je beginnen bij het organiseren van je mailbox? Wij geven je vier handige tips, zodat je snel het overzicht terug krijgt. 

Handel mails snel af

Als je veel mails krijgt, kan je mailbox gemakkelijk een chaos worden. Hoe werk je de mailtjes nu het beste weg? Het lijkt zo makkelijk, maar dit is het niet altijd. Om zo snel mogelijk door de berg mails heen te komen, hebben we twee handige tips verzameld. Kijk eerst of de mail een actie of reactie vereist. Wordt er bijvoorbeeld gevraagd om een antwoord? Of moet je een bepaalde actie ondernemen? Als dit het geval is, kun je dit natuurlijk direct doen. Heb je hier even geen tijd voor? Zet de taak dan op je to-do list of markeer de mail met een uitroeptekentje. Op deze manier zul je de mail niet snel vergeten of over het hoofd zien. Is er geen reactie nodig? Archiveer of verwijder de mail dan, zodat je mailbox overzichtelijk blijft.

online webmail inloggen

Maak mappen aan in je mailbox

Die ene belangrijke mail wil je natuurlijk niet over het hoofd zien. Als je dagelijks veel mails ontvangt, is de kans best groot dat dit gebeurd. Om dit te voorkomen adviseren we om verschillende mappen aan te maken. Op deze manier kun je je mailbox gemakkelijk organiseren en behoud je het overzicht. Maak bijvoorbeeld een urgent mapje aan of geef ze namen als ‘to do’, ‘facturen’ of ‘nieuwsbrieven’. Zorg er wel voor dat je de mails ook daadwerkelijk naar deze mapjes verplaatst, anders heeft het natuurlijk geen effect. 

Telfort webmail

Meld je af voor nieuwsbrieven

Elke website of webshop verstuurd tegenwoordig nieuwsbrieven. Deze kunnen informatief en leuk zijn, maar heb je tijd om al deze nieuwsbrieven te lezen? Kijk eens hoeveel nieuwsbrieven je daadwerkelijk leest en welke ongeopend blijven. Je kunt je gemakkelijk afmelden op deze ongeopende nieuwsbrieven. Dit doe je door op de ‘afmelden’ knop onderaan de mail te klikken. Het is misschien even een klus, maar je zult zien dat je mailbox veel minder vol raakt in de toekomst. 

 

Veilig inloggen op webmail

Als je je mailbox goed hebt georganiseerd, profiteer je daar nog een lange tijd van. Daarnaast is het belangrijk dat je veilig kunt inloggen op je mail. Of je nu een Ziggo, KPN of Telfort webmail gebruikt, het kan nooit kwaad om extra veiligheidsmaatregelen te nemen. Besteed hier dus net zoveel aandacht aan als aan het organiseren van je mailbox. Pas bovendien bij het online webmail inloggen op een andere pc altijd goed op dat deze je wachtwoord niet automatisch opslaat en gebruik altijd netjes de ‘uitloggen’ knop. Zorg ervoor dat je niet zomaar persoonlijke, financiële of privacygevoelige informatie op de mail zet, deze kunnen namelijk in verkeerde handen vallen. Het is belangrijk dat je een sterk wachtwoord gebruikt, dus bijvoorbeeld niet hoi123. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar jaarlijks worden er nog steeds veel mensen gehackt omdat ze een zwak wachtwoord gebruiken. We adviseren daarom om het wachtwoord zo moeilijk mogelijk te maken inclusief hoofdletters, cijfers en leestekens.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.