IT Blog

Een website, het is een belangrijk onderdeel van jouw merk. Het is van groot belang om een goede website te creëren, in dit artikel lees je waarom een goede website belangrijk is en waarom je dit goed kunt uitbesteden door een bureau. 

Voordelen van een goede website 

Een goede website, dit is erg belangrijk voor jouw merk, product of dienst. Een website laat zien waar jij samen met je bedrijf voor staat, wat je belangrijk vindt, waarom jouw product of dienst uniek is en waarom iemand een bepaald product of bepaalde dienst moet kopen. 

Wanneer je een duidelijke en efficiënte website hebt is dit voordelig omdat er zo meer klanten op je website blijven hangen en eventueel aankopen doen. Bij een onduidelijke en vervelende website haken klanten vaak af en zoeken ze snel verder naar een website die voor hen wel fijn werkt. 

Heb je wel eens een website gezien die je erg onduidelijk vond of die er niet betrouwbaar uit zag? Waarschijnlijk wel. Een website die er onbetrouwbaar uitziet hoeft dat natuurlijk niet te zijn, maar toch klikken mensen zo’n website al snel weg. Zonde voor de maker en het bedrijf. 

Kies een betrouwbaar CMS

Een van de belangrijkste onderdelen van een website is het CMS, ook wel Content Management Systeem genoemd. Wat is een CMS? Een CMS  is een systeem waarbij je op eenvoudige wijze een website kunt beheren, zonder dat je kennis nodig hebt van een programmeertaal. Een heel bekend CMS is Wordpress. Wordpress wordt door circa 20% van alle websites wereldwijd gebruikt. Het systeem is enorm gebruiksvriendelijk, openbaar en voorzien van alle gemakken. Daarnaast is Wordpress gratis en kan het door iedereen gebruikt worden om een website te ontwikkelen. Kies je voor een bureau, ga dan voor maatwerk met Wordpress als motor. Zo geniet je van een uitstekende basis, maar zorgt het bureau ervoor dat jouw website alles bevat wat jij belangrijk vindt en loop je niet tegen limitaties aan van bestaande thema’s. 

De website uitbesteden 

Het kan ingewikkeld zijn om een website zo te ontwikkelen dat het voor de meeste klanten goed werkt, er goed uitziet en dat het past bij de rest van de huisstijl van het merk. Het is soms verstandiger om het maken van een website uit te besteden aan een gespecialiseerd bureau, hier zijn er genoeg van. 

Een gespecialiseerd bureau weet precies hoe ze voor jou de beste website kunnen maken. Wanneer je de ontwikkeling van deze website uitbesteed scheelt dat heel veel tijd en uiteindelijk ook geld. Samen met het bureau ga je kijken naar jouw wensen en hoe je dat kunt vertalen in een website. Vaak wordt de website ook getest onder een panel van mensen om te kijken of de website de werking heeft waar je op hoopt, of het duidelijk is en of ze het mooi vinden. Als de website helemaal naar wens is wordt het opgeleverd en kunnen de potentiële klanten lekker komen snuffelen op jouw nieuwe website.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.