IT Blog

Een krachtige laptop nodig, maar zit je op een krap budget?

Een goede laptop is voor veel mensen van groot belang tegenwoordig. Studenten hebben een laptop nodig voor school, maar ook voor op kantoor of andere banen zijn laptops steeds belangrijker aan het worden. En niet iedereen heeft het geld om een dure, nieuwe laptop te kopen. Wat is dan een geschikte oplossing voor hen die een goede, maar niet al te dure laptop nodig hebben?

Nou, een refurbished laptop natuurlijk!

Wat houdt refurbished laptop in?

Een refurbished laptop houdt in dat een gebruikte laptop gecontroleerd, gereinigd en getest is voor hij weer verkocht wordt aan de volgende klant. Dat gebeurt allemaal niet bij een tweedehands goedkope laptop kopen.

Een laptop die u via een tweedehands winkel koopt, is vaak linea recta van de vorige gebruiker naar uw adres gestuurd. Met deze tweedehands laptops weet u nooit waar ze vandaan komen, en hoe lang ze al stof liggen te happen in de kast. Bij dit soort gevallen kan er schade ontstaan aan de laptop onderdelen, bijvoorbeeld doordat er te veel stof op zit. Alleen door een grondige, professionele reiniging kan dit weer gefikst worden. Ook de data die op de harde schijf van de tweedehands laptop staat, is meestal alleen verwijderd. Dit klinkt misschien goed genoeg, maar eigenlijk is er een volledige wipe van de harde schijf nodig. Als de harde schijf niet volledig gewist is, kan dit leiden tot privacy issues. De snelheid van uw nieuwe laptop kan ook in het geding komen als de harde schijf of SSD niet volledig is gereset.

Een goede refurbished laptop komt ook altijd met een langdurige garantie. Daarnaast weet u zeker dat de laptop uitgebreid is nagekeken, getest en gereinigd, opdat alle onderdelen optimaal werken en niet binnen een paar weken al mankementen gaan vertonen.

Waarom refurbished laptops?

Er zijn een aantal dingen te zeggen voor het kopen van een refurbished laptop.

Doordat de refurbished laptops ingekocht worden voor een veel lagere prijs, is de uiteindelijke verkoopprijs ook een stuk lager dan wanneer je dezelfde laptop nieuw zou kopen.

Ook is een refurbished laptop een betere aankoop dan tweedehands laptops, omdat er bij een refurbished laptop altijd goed wordt gekeken naar mogelijke schade en mankementen waardoor de laptop minder lang mee zou gaan. Een tweedehands laptop is echter nooit gecontroleerd door een expert; daarbij wordt vaak alleen de data (foto’s, programma’s, etc) van de vorige gebruiker van de harde schijf gewist. Dit uitgebreide proces om te garanderen dat de laptop goed werkt, zorgt er voor dat u niet bang hoeft te zijn voor een miskoop. Helaas worden tweedehands laptops geleverd zonder garantie. Ook al lijkt de computer het goed te doen, de zekerheid die u krijgt van een gecontroleerde, refurbished laptop, valt weg. Als de laptop na een tijdje niet meer werkt, is de schade, in tegenstelling tot een refurbished aankoop, voor uw eigen rekening. Garantie is een absolute must-have bij het kopen van een complex product als een laptop. Een apparaat als een laptop of computer zit zeer ingewikkeld in elkaar, waardoor er ook ontzettend makkelijk iets fout kan gaan. Als u de laptop dan heeft gekocht zonder verzekering of garantie bij de verkoper, kunt u helaas geen beroep doen op hun service. Hierdoor kunt u tegen hele hoge kosten aan lopen, mocht u de laptop alsnog willen laten repareren.

Een duurzame keuze

Ook is het kopen van refurbished laptops de juiste keuze met het oog op het milieu. Computerchips zijn al schaars genoeg tegenwoordig, en batterijen weggooien is nog steeds niet op een milieuvriendelijke manier te doen. Een refurbished laptop kopen zorgt er voor dat er weer één computer minder onnodig wordt gefabriceerd. Hierdoor kunt u met uw aankoop een positief effect hebben op de groeiende schaarste van laptop onderdelen wereldwijd.

Door een refurbished laptop te kopen helpt u dus mee aan een schonere wereld, terwijl het ook u nog eens geld bespaart!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.