IT Blog

In een wereld waar de reclameboodschappen ons letterlijk 24 uur per dag om de oren vliegen, is het daar nog wel zinvol om een folder te printen? Het antwoord is volmondig ja! Een goede folder heeft een langer leven dan andere reclame-uitingen. Wie de ja sticker op zijn brievenbus heeft, is al een fan van folders. Je stemt ermee in dat je een heel pakket folders iedere week ontvangt. Het beeld is overal hetzelfde. Je opent de verpakking en bekijkt die folders die je aandacht trekken. Die folders waar je een interessante aanbieding hebt gevonden leg je even terzijde of je maakt een aantekening op je boodschappenlijstje. Het werkt! Er is geen kruidenier in ons land die zonder folders kan. En dit zijn bedrijven die zeer geavanceerde marketingafdelingen hebben. Hier wordt geen cent verspild aan media die het niet waard zijn. 

Welke keuzes moet ik maken bij folders?

Als je voor een folder kiest moet je vooraf een aantal keuzes maken. Wat moet er in de folder staan? Is het de bedoeling dat ik mijn weekaanbiedingen erin plaats of wil ik een overzicht van mijn assortiment laten zien? Dit is een belangrijke vraag omdat het van invloed is op de hoeveelheid folders die je wilt laten printen en de manier waarop deze bij je klant terecht komen. Je weekaanbieding laat je in een hoge oplage verspreiden via verspreid bureaus. Een overzicht van je assortiment geeft je een klant als je hem opzoekt of hij bij jou in de winkel is. Keuzes die belangrijk zijn bij de keuze van papiersoort en vormgeving.  Duizelt het je nu al, dan kun je beter advies vragen bij drukkerijen die gespecialiseerd zijn in folders. De online drukkerijen kunnen tegen zeer concurrerend tarieven de mooiste folders printen. Allemaal hebben ze een klantcontactmedewerker die je heel graag te woord staat. Aarzel niet om advies in te winnen. Het komt je folder alleen maar ten goede. 

Wat kan ik zelf doen?

De meeste online drukkerijen hebben een ontwerpprogramma waarmee je op eenvoudige wijze de meest opvallende folders ontwerpen. Wees niet bang: deze ontwerpprogramma’s zijn heel makkelijk te gebruiken. Je hebt echt geen ontwerp diploma nodig. Belangrijk is dat je wel voor jezelf goed op een rijtje hebt wat er in de folder moet komen te staan. Zorg dat alles overzichtelijk blijft en dat je een lettertype kiest dat goed leesbaar is. Zorg dat afbeeldingen en foto’s functioneel blijven. Zijn foto’s belangrijk dan kun je ervoor kiezen deze glanzend af te drukken. Vergeet vooral niet het bedrijfslogo. Het is een van de belangrijkste visuele kenmerken van je bedrijf. Bij de keuze van het formaat van de folder bedenk dan hoe je deze wilt versturen. Past hij makkelijk in een envelop? Of hoe verhoudt de folder zich in een folderpakket? Dat geldt ook voor de keuze van de papierkwaliteit en afwerking. Een dikkere papierkeuze moet wel een functie hebben. 

Hoe krijgt mijn folder een langer leven?

Er zijn een paar kleine trucjes om een folder een langer leven te bezorgen. In je folder kun je een kalender opnemen wanneer welke acties gelden. Een geïnteresseerde klant zal die kalender willen bewaren om op het juiste moment toe te slaan. Een kortingsbon of zelfs meerdere kortingsbonnen kunnen ook wonderen doen. Belangrijk is wel dat deze niet op je website terug te vinden zijn maar uitsluitend op deze folder. Datzelfde geldt voor andere voordelen die je krijgt op vertoon van de folder. Je fantasie kan eindeloos doorgaan bij het bedenken van leuke acties voor je folder. Het printen van folders is tijdloos en zal de omzet altijd blijven stimuleren. Doe je voordeel ermee.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.