IT Blog

Het is vast geen verrassing dat veel bedrijven staan te springen om personeel, vooral voor sectoren als de horeca en de zorg is dat gezien de pandemie het geval. In andere sectoren is het niet altijd even makkelijk om een geschikte baan te vinden, bijvoorbeeld in de online marketing branche. Daarom kan je in deze blog enkele tips lezen over hoe je een leuke online marketing vacature vindt!

Doe een online marketing traineeship

Als beginner in het marketingvak op zoek naar een baantje zul je waarschijnlijk vaak te horen krijgen dat de keuze toch niet op jou is gevallen omdat je te weinig ervaring hebt. Maar als je nergens wordt aangenomen, dan kan je toch ook geen werkervaring opdoen> In zo’n geval kan een traineeship een uitkomst zijn. Tijdens het volgen van zo’n traineeship leer je namelijk alles wat je nodig hebt voor een vliegende start van je online marketing carrière. Maar je leert niet alleen over hoe online marketing in theorie werkt, maar je zal ook meteen aan de slag kunnen als marketeer. Zo doe je dus ook meteen praktische werkervaring op. Bovendien zullen veel bedrijven na het volgen van een traineeship je vaak ook nog een baan aanbieden bij hen! Win-win-win dus!

Werk aan je netwerk binnen de online marketing

Misschien een beetje cliché, maar een netwerk is écht belangrijk voor het vinden van de juiste baan: maar liefst 23% van de banen worden gevonden via het netwerk. Daarom is het belangrijk om al zo vroeg mogelijk te beginnen met het opbouwen hiervan. Doe je best om jezelf bij zo veel mogelijk bedrijven op de kaart te zetten, bijvoorbeeld door middel van een stage of het bezoeken van zakelijke evenementen. Maar ook het internet kan je helpen je netwerk te vergroten: maak vroeg een LinkedIn pagina aan en accepteer het connectieverzoek van iedereen die potentieel interessant kan zijn voor je netwerk. Ook doen je natuurlijk uit jezelf actief anderen te benaderen, bijvoorbeeld door een connectieverzoek te sturen of zelfs een persoonlijk berichtje te sturen als je écht een kans ziet. Het is hierbij wel belangrijk om balans te bewaren tussen het aannemen van een enthousiaste houding en je té fanatiek opstellen. Anders loop je al gauw de kans om opdringerig over te komen, wat ook weer averechts kan werken. 

Specialiseer je in een specifieke online marketing richting

Binnen het vak van online marketing zijn er allerlei specialistische domeinen. Veel vacatures zijn gericht op één van deze specialismen. Daarom is het belangrijk om je te focussen op één specifiek domein en je hierin te verdiepen, aangezien je zo de meeste kans maakt om aangenomen te worden. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om je te gaan verdiepen in social media-, e-mail-, display of videomarketing. Wanneer je echter veel baankeuze wil hebben, kan je je het beste specialiseren in zoekmachine marketing, aangezien daarin relatief veel banen te vinden zijn. Daarbinnen heb je nog de keuze of je je wil verdiepen in optimalisatie voor zoekmachines (SEO) of zoekmachine advertenties (SEA).

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.