IT Blog

Als zelfstandige en als bedrijf is het vandaag de dag onmogelijk om geen site te hebben. En je kunt niet zomaar een site in de lucht gooien met je naam. Je moet echt een goede site hebben als je serieus genomen wil worden. Bovendien bereik je bijna alleen met een goede site een groter publiek. Een site naast je populaire social media account draagt ook bij aan hoe serieus mensen je nemen. Een website laten maken is gelukkig heel gemakkelijk. Er zijn verschillende bedrijven die je hierbij kunnen helpen.

SEO en SEA

Een goede website laten maken begint met SEO en SEA. Deze afkortingen staan voor Search Engine Optimization en Search Engine Analysis. In het Nederlands dus zoekmachine optimalisatie en zoekmachine analyse. Daarbij gaat het om zoektermen. Zoektermen zijn de zoekopdrachten die mensen intypen in Google. Met een analyse zie je wat er voor jouw bedrijf of onderneming relevante zoekopdrachten of zoektermen zijn. Door de optimalisatie zorg je dat jouw site gevonden kan worden aan de hand van relevantie zoekopdrachten. Daar begint een website laten maken mee.

Waarom?

Dat is belangrijk. Je kunt een prachtige site hebben, maar als niemand je kan vinden via Google, heb je er erg weinig aan. Natuurlijk helpt het als je al een grote groep volgers hebt op een social media account. Daar kun je vaak eenvoudig een link naar je site toevoegen en zo kun je veel bezoekers naar je site krijgen. Als je nog volledig aan de start staat, heb je dit waarschijnlijk niet. Dan zijn SEA en SEO echt essentieel. Aan de hand van de analyse en optimalisatie zorg je dat mensen je site vinden, bezoeken en contact met je opnemen als ze jou willen inschakelen – ongeacht wat je precies doet.

Beeld en tekst

Zoektermen zijn dus belangrijk om gevonden te worden in Google en andere zoekmachines. Maar een site vol tekst vindt niemand echt heel leuk. Daarom is het beeld minstens zo belangrijk. Dat gaat zowel over het webdesign als om de beelden op de site. Denk bijvoorbeeld aan een unieke, maar niet afleidende, cursor. Ook foto’s van personeelsleden worden vaak gebruikt. Of een video waarin je processen of werkwijzen uitlegt. Of juist je bedrijf voorstelt. Animaties werken sowieso vaak goed. Bij iExist.nl kunnen ze je met al deze aspecten helpen. Zowel beeld als tekst vallen onder hun expertise.

Je hoeft het niet allemaal zelf te doen

Je hoeft het dus gelukkig niet allemaal zelf uit te vogelen. Je kiest ervoor om een website te laten maken omdat je dan zeker weet dat alle belangrijke aspecten op de juiste manier worden uitgevoerd. Vergeet niet dat het onderhouden en up to date houden van je website minstens zo belangrijk is. Net als mode en interieur verandert wat hip en jong is voor websites ook vaak genoeg. Je wil in 2025 geen website die aanvoelt als een 2010 website.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.