IT Blog

Een langzaam of tergend trage wifi verbinding. Kun jij je iets voorstellen dat nog irritanter is dan dat? Wij niet! Daarom is het tijd om aan je wifi verbinding te werken zodat deze weer snel en optimaal werkt. Daar heb je veel profijt van en het zorgt ook voor minder irritaties. 

Zet een router op de beste plek

De meeste huishoudens en bedrijfsruimtes ervaren een trage wifi door een verkeerde plek van het modem. Je kunt je misschien voorstellen dat een gangkast gesloten is. Het signaal moet door deuren en de muur heen komen. Dit lukt niet altijd en kan voor de nodige vertraging of minimaal bereik zorgen. Plaats een modem dus bij voorkeur op een centrale plek dichtbij de ruimte waar je werkt. Lukt dit niet dan is het goed om een wifi versterker te kiezen. Deze kun je doorgaans via een provider kopen. Zo ben je er zeker van dat ze op je wifi modem aangesloten kunnen worden.

Kies voor een snelle wifi router

Soms is een modem verouderd en voldoet deze niet meer aan de huidige snelheden of de manier waarop signalen verspreid worden. Dat heeft dus een grote invloed op de snelheid die je ervaart. Als dit ook bij jou zo is kun je het modem het beste vervangen. Wanneer je een modem in bruikleen hebt en deze is verouderd kun je contact met de provider opnemen.

Pas je wifi kanaal aan

Soms is een wifi kanaal overbelast door de vele verbindingen in de wijk of om je heen. Dan is het lastiger om bereik en snelheid te bereiken voor aangesloten apparaten. In dit geval is het dus goed om het wifi kanaal aan te passen. Ook kan het zijn dat je van een ouder kanaal gebruikmaakt. Zet ook het nieuwe 5 GHz kanaal dan ook open.

Verbeter de wifi frequentie

Tot slot kan snelheid en bereik ook te maken hebben met de wifi frequentie die je gebruikt. Omdat dit een wat lastiger verhaal is kun je de provider vragen om op afstand met je mee te kijken en deze aan te passen. Je zal zien dat dit heel veel invloed kan hebben op de snelheid die je ervaart.

De verschillende WiFi frequenties waarop een router kan werken is 2,4 GHz en 5GHz. De meeste routers kunnen op beide frequenties werken. Vaak is de ene frequentie drukker bezet dan de andere. Door te kiezen voor de minst drukke frequentie zal je een snellere WiFi verbinding ervaren.

Tips die écht werken voor een snellere WiFi verbinding

Zoals je leest zijn er veel zaken die van invloed zijn op de snelheid die je bereikt. Maar ook op de stabiliteit van een internetverbinding. Het is dus goed om hier eerst naar te kijken voor je van provider gaat wisselen. Juist omdat het vaak aan de plek en instellingen ligt kunnen providers je een snelheidsbelofte doen! Vraag daarom of je provider kan helpen de internet verbinding te verbeteren en versnellen.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.