IT Blog

Tips om je organisatie klaar te maken voor hybride werken

Het hybride werken is meer en meer om de digitale werkplek gaan draaien. Digitalisering maakt de moderne werkplek zowel op kantoor als thuis compleet. Het is belangrijk om deze beleving altijd te ervaren, niet pas aan het bureau. Een werkplek reserveren kan daar belangrijk in zijn. Daarnaast zijn er ook andere belangrijke elementen om op te letten. Die worden op deze plek besproken zodat je direct de juiste inzichten hebt.

Apps en data gebruiken

Het is belangrijk om de juiste systemen te hebben om het hybride werken gemakkelijker te maken. De werkplekreservering is daar een voorbeeld van. Daarnaast is het ook zo dat bestellingen gedaan moeten kunnen worden of storingen gemeld moeten kunnen worden. Het is wel belangrijk dat er ook een beheerder is die de gebruikers van de apps alles gemakkelijk maakt. Wanneer je de data hebt verzameld weet je wat er nodig is en hoe je zaken kan koppelen. Dit helpt je om alles te stroomlijnen voor hybride werken. Waardoor de drempel om dit te gaan doen dus ook lager wordt.

ICT en AV voor thuis en kantoor

De middelen hebben en gebruiken is belangrijk als het om werken gaat. Het inkopen van de middelen moet dus gaan op basis van wat de eindgebruiker nodig heeft. Maak de bediening uniform en laagdrempelig voor meer succes. Laat devices hergebruiken. Zorg ervoor dat alles in een ruimte aan gaat en werkt wanneer dat moet, zonder gedoe. Wanneer je voor uniformiteit hierin zorgt, dan komt dat de productie ten goede. Het is dus de moeite waard om met regelmaat na te lopen of er op dit vlak niet iets te verbeteren valt.

Digitaal fit zijn

Wanneer je veel systemen, apps en hardware gebruikt, dan kan dat tot mooie dingen leiden. Er is alleen wel een belangrijk punt van aandacht. Het is namelijk zo dat je moet zorgen dat je aan vier elementen voldoet om het maximale eruit te halen. Zorg dat de basics op orde zijn. Denk aan grote schermen in vergaderruimtes of camera’s op ooghoogte en professionele verlichting. Zorg ook dat de inclusiviteit van de medewerkers op afstand op orde is. Alles moet goed zichtbaar zijn. Breng het dichtbij en maak het persoonlijk. Zorg voor mooie presentatie en zorgt dat de vergaderruimte goed benut wordt volgens de huisregels.

Faciliteren en modereren

Wanneer je digitaal fit bent, dan kan je faciliteren en modereren online. Dit betekent dat je de broadcaster bent. Het is belangrijk om deze vaardigheden te verbeteren en uit te breiden om zo ook in de toekomst meer uit de mogelijkheden te kunnen halen. Ze bepalen wie je bent en wat je kan als onderneming. Zo kan je mensen aan boord houden en nieuwe mensen binnenhalen in de organisatie. Zoek wel de ideale balans tussen de traditionele medewerker en de vooruitstrevende medewerker. Dit zijn namelijk vaak de twee partijen die je hebt in het hybride werken. Zo kan je digitaal vergaderen en fysieke verbinding naast elkaar laten bestaan. Dit maakt alles nog beter mogelijk.

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.