IT Blog

Het wordt tegenwoordig steeds populairder om coaching in het primair onderwijs in te schakelen op basisscholen. Een coach in het primair onderwijs is een krachtig instrument die ingezet wordt om bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling en de professionele ontwikkeling van juffen. meesters en leerlingen. Er bestaan verschillende cursussen waarbij leraren de kans krijgen om zich te verbeteren en te verdiepen op het gebied van coaching. Hieronder worden een aantal tips uitgelegd aan de hand van de 21st century skills. Dit zijn vaardigheden die toegepast kunnen worden door leraar. Het draait hier om leerlingen, het wereldbeeld en de problemen in deze huidige tijd. 

Zorg er als leraar voor dat je aansluiting vindt met de leerlingen 

Ten eerste is het effectief voor zowel de leraar als de leerling om aansluiting te vinden met de belevingswereld van de leerlingen uit de klas. Zo kan een leraar bijvoorbeeld bij elk lesonderwerp een originele werkvorm bedenken. Het is namelijk verstandig om een werkvorm te creëren die aansluit op de wereld van de kinderen. Op die manier kunnen leerlingen zelf onderzoeken in hoeverre zij al informatie of kennis hebben over het onderwerp zonder überhaupt iets doorgelezen te hebben. Dit stimuleert de leerlingen om hun kennis toe te passen en zorgt er daarnaast ook voor dat leerlingen niet te maken krijgen met een ‘ver van mijn bed show’. 

Wees niet bang om feedback te vragen van andere leerlingen 

Een onderdeel van de 21st century skills is het vragen van feedback en daarbij ook het betrekken van experts op het gebied van lesgeven. Het is bijvoorbeeld aan te raden om leerlingen uit hogere klassen in te schakelen om feedback te geven. Wil je juist een expert vragen? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Je kunt met een expert ook iets dieper ingaan op de stof die je wilt behandelen in de les. Het is in ieder geval aan te raden om feedback te verzamelen voor, tijdens en na je lessen! 

Kijk ook zeker op internet voor gratis lesmateriaal 

Wanneer je de methode van 21st century skills bekijkt, zul je er al snel genoeg achter komen dat hier ook ingegaan wordt op lesmateriaal. Als leraar moet je iedere week opnieuw lessen voorbereiden. Het is belangrijk om te weten dat je niet iedere week alles zelf hoeft uit te zoeken. Je kunt namelijk online ook steeds meer lesmateriaal vinden. die jij kan toepassen tijdens jouw lessen! Bovendien is het aan te raden om samen met je collega’s en andere leraren tips en oefeningen uit te wisselen. 

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.