IT Blog

Hier lees je alles over een uitgebreide Docker-cursus als een manier om applicatieontwikkeling te vereenvoudigen en tegelijkertijd de efficiëntie te verhogen. Laten we eens ontdekken wat deze cursus allemaal in petto heeft!

 

Een Docker Cursus is erop gericht deelnemers vertrouwd te maken met containerisatie en Docker. Ongeacht je ervaringsniveau of achtergrond in ontwikkeling, deze cursus biedt zowel theoretische kennis als hands-on oefeningen om van jou een gedreven ontwikkelaar of nieuwkomer in deze industrie te maken.

Beginnen met Docker

We beginnen met een inleiding tot Docker en containerisatie, waarbij we de basisprincipes behandelen, zoals het aanmaken en uitvoeren van containers, het opzetten van netwerken van containernodes, het beheren van images voor containers en het aanmaken van netwerken.

Werken met Docker Images

Ontdek hoe Docker-images te bouwen en beheren met behulp van Dockerfiles om ze zelf aan te passen, delen en opslaan via Docker Hub en upgraden met behulp van layers.

Docker Compose Orkestratie

Leer Docker Compose gebruiken om meerdere containers samen te orkestreren met behulp van de krachtige orchestrator, Docker Compose. We verkennen de rijke YAML-syntaxis terwijl we services definiëren, netwerken configureren en containers ermee schalen.

Schaalbare en gedistribueerde toepassingen met Docker Swarm

Leer een cluster van Docker nodes op te zetten met Docker Swarm en diensten te implementeren, repliceren, schalen en load balancing mogelijkheden te gebruiken binnen de clusteromgeving.

Beveiliging en monitoring met Docker

Leer Docker-containers te beveiligen en te monitoren door gebruikers en toegangsrechten te beheren, netwerkbeveiligingsfuncties te implementeren en tools te gebruiken om containerprestaties bij te houden.

Waarom deelnemen aan de Docker cursus bij SpiralTrain?

  • Ervaren docenten: Onze docenten zijn experts op het gebied van Docker en containerisatie die jouw leerproces begeleiden.

  • Bij SpiralTrain.nl hechten we veel waarde aan praktijkgericht leren. Je krijgt volop de gelegenheid om de geleerde concepten toe te passen tijdens praktische oefeningen en projecten.

  • Flexibiliteit: Onze cursussen zijn zowel klassikaal als online om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de behoeften en planning van onze klanten. Je kunt zelf kiezen welke optie het beste bij je past.

  • Certificering: Na het succesvol afronden van deze cursus ontvang je een certificaat van deelname dat je professionele profiel aanzienlijk kan verbeteren.

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.