IT Blog

PHP Developers / PHP ontwikkelaar bouwen met de gebruiker in gedachten. Frontend development is een stijl van computer programmeren die zich richt op het coderen en creëren van elementen en functies van een website die door de gebruiker zullen worden gezien. Het gaat erom dat de visuele aspecten van een website functioneel zijn. Je kunt frontend ook zien als de "klanten kant" van een applicatie. Benieuwd naar de werkzaamheden van een PHP ontwikkelaar? Lees hieronder meer.

Wat zijn de werkzaamheden?

Een PHP Developer heeft één algemene verantwoordelijkheid: ervoor zorgen dat website bezoekers gemakkelijk kunnen communiceren met de pagina. Ze doen dit door de combinatie van ontwerp, technologie en programmering om het uiterlijk van een website te coderen, evenals het debuggen. Wanneer je een website bezoekt, is alles wat je ziet, aanklikt of anderszins gebruikt het werk van een frontend developer.

Waarom zijn PHP Developers / PHP ontwikkelaars belangrijk?

De pagina's van internet zijn een optelsom van verschillende lagen: structuur, gegevens, ontwerp, inhoud en functionaliteit. Het web zou een stof kom zijn met HTML en GIF's zonder frontend developers die de backend gegevens gebruiken en een gebruikersgerichte functionaliteit creëren. Door opmaak talen, ontwerp, scripts en frameworks te integreren, creëren frontend developers de omgeving voor alles wat gebruikers zien, klikken en aanraken.

Een PHP Developer verbindt de wereld van design en technologie met elkaar en verpakt het nut van de backend op een uitnodigende manier voor gebruikers om mee te werken. Ze nemen website-ontwerp bestanden en zetten deze om in HTML, JavaScript (JS) en/of CSS-code - de kernelementen van frontend development. Dit omvat ontwerp/lay-out, inhoud, knoppen, afbeeldingen, navigatie en interne links.

Wat zijn de vaardigheden?

PHP ontwikkelaars binnen een online marketingbureau doen natuurlijk meer dan het uiterlijk van een website ontwerpen en coderen. Hieronder bespreken we enkele van de meest voorkomende aanvullende vaardigheden waarop deze professionals in hun werk vertrouwen.

HTML en CSS

Hypertext-opmaaktaal (HTML) en cascaden stijl sheets (CSS) zijn de eerste stap van het maken van een website. Terwijl HTML-structuur geeft aan webpagina's, helpt CSS de HTML-elementen op te maken met de kleur, lettertypen, lettergrootte en meer.

JavaScript

HTML en CSS passen perfect bij een website met alleen tekst, omdat ze overwegend statisch zijn. JavaScript kan een nuttige aanvulling zijn op responsieve websites. Met deze programmeertaal aan de klantenzijde kun je interactieve functies, waaronder peilingen, diavoorstellingen en formulieren, aan een website toevoegen. Het biedt ook ondersteuning voor dynamische elementen, inclusief maar niet beperkt tot pagina-animatie, scrollen, audio en video.

Versiebeheer

Een versiebeheersysteem is software die speciaal is ontworpen om wijzigingen in de code in de loop van de tijd bij te houden. Met behulp van deze software kunnen de frontend developers eerdere versies van de code vergelijken met een oudere versie, zich committeren aan wijzigingen of de vorige versie herstellen.

Cross-browser en apparaat testen

Afhankelijk van verschillende factoren kan het uiterlijk van een website in verschillende browsers veranderen. Frontend developers gebruiken browser tools om dit probleem aan te pakken.

Met browser tools kunnen developers webpagina's testen en verfijnen op een manier die het best geschikt is voor een bepaalde browser.

Optimalisatie van webprestaties (WPO)

Een langzaam ladende website kan de betrokkenheid van gebruikers drastisch verminderen. Optimalisatietechnieken voor websiteprestaties zorgen voor snellere laadtijden door middel van automatiseringstools.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.