IT Blog

Blog: Wat doet een Laravel developer? 

 

Laravel is een framework wat ontzettend populair is binnen de development community. Dit betekent ook dat er steeds meer vraag is naar een goede Laravel developer. Maar wat doet zo’n Laravel developer eigenlijk en wat moet je doen om er een te worden? In deze blog vertellen we je er meer over.

 

Wat is Laravel?

Laravel is een web framework, uitgebracht door Taylor Otwell in 2011, en sindsdien razend populair. Zo’n web framework kan je ook wel zien als een digitale kapstok. Het is de onderliggende structuur van een website of (web)applicatie. Het doel ervan is om veelvoorkomende activiteiten van softwareontwikkeling te automatiseren. Door een framework wordt het werk van de developers vereenvoudigt en wordt de kans op het maken van fouten verkleind. Mede hierom zal de vraag naar Laravel developers alleen maar toenemen in de komende jaren. 

 

Werken als Laravel developer 

Omdat Laravel een open source framework is, kan in principe iedereen het leren. Dit maakt het heel toegankelijk, waardoor vrijwel iedereen kan solliciteren op een vacature backend developer, wanneer er kennis over Laravel gevraagd wordt.

 

Als Laravel developer spendeer je je dagen aan het bouwen en onderhouden van nieuwe webapplicaties met behulp van Laravel. Dit kun je alleen doen, maar ook in een team. In je eentje besteed je je tijd aan bijvoorbeeld het implementeren van beveiligingsmaatregelen, het uitvoeren van testen of het schrijven van code. Samen met je team ontwerp je de architectuur van de applicaties, houd je overleggen en beoordeel je het werk van je teamgenoten. 

 

Vaardigheden van een Laravel developer 

Ook al is elke Laravel opdracht anders, toch moet een Laravel developer wel over een aantal belangrijke vaardigheden beschikken. 

 

Oplossingsgerichtheid 

Een Laravel developer moet oplossingsgericht zijn. Je bouwt namelijk niet alleen maar nieuwe webapplicaties, je repareert, updatet en herstructureert ook de bestaande applicaties. 

 

Samenwerken

Het kan zijn dat je samen met je collega’s aan een project werkt, maar door de open source moet je ook als freelancer vaak samenwerken. Daarnaast zijn het houden van brainstormsessies of het geven van feedback belangrijke onderdelen van de job. Daarom is goed kunnen samenwerken een must.

 

Leergierigheid 

Sinds de eerste release van Laravel in 2011 zijn er al 8 nieuwe versies uitgebracht. Om met elke nieuwe versie te kunnen werken, moet een Laravel developer leergierig zijn. Bij elke nieuwe update moet je je opnieuw inlezen en jezelf verder ontwikkelen. 

 

Wat verdient een Laravel developer?

Het is zeker niet geheel onbelangrijk wat er dan wordt verdiend met deze baan. Het salaris van een Laravel developer varieert in Nederland tussen €3.005 (laag) tot €4.070 (hoog). Dit komt neer op een gemiddelde van €3.535 bruto per maand, als wordt uitgegaan van een 40 uur durende werkweek. 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.